About Contact &More NL ENG ONLINE TRAINING Login

How to | bescherm je hond tegen teken, op een natuurlijke manier!

Het begint weer warmer te worden en het tekenseizoen (april – oktober) is begonnen. Teken leven vooral in struikgewassen, grassen en heide, maar ook in de tuin. Kortom; waar jij met je hond wandelt, heb je grote kans dat hier teken aanwezig zijn.

Hoe kan je jouw hond hiertegen beschermen? The Dog Code is voorstander van het gebruik van zo natuurlijk mogelijke middelen. Want waarom zou je voor een chemisch middel kiezen, als er vele natuurlijke oplossingen beschikbaar zijn!

Een aantal voorbeelden hiervan voor de preventie van teken is:

  • Tekenband met EM-X keramische kralen; deze kan je (online) kopen of zelf maken. Staat nog stylish ook!
  • Knoflook; geef 2x per week een ½ tot 1 teentje knoflook door het voer (afhankelijk van de grootte van je hond). Let op want honden kunnen bloedarmoede krijgen van te grote hoeveelheden knoflook!
  • Home made anti-tekenspray met etherische oliën; meng 1 liter lauwwarm water met 10 druppels Tea Tree, 10 druppels eucalyptus, 10 druppels lavendel en 5 druppels citroengras olie en spray je hond in met dit mengsel voor het wandelen (met name in de hals, liezen, oksels en op de poten).
  • STOP! Animal Bodyguard; 100% natuurlijke, hypoallergene druppels, o.a. gemaakt van essentiële oliën

En natuurlijk dagelijks je hond goed controleren is ook een prima preventie en tijdig  een eventuele teek verwijderen met een tekentang/-haakje. Want geen enkel tekenmiddel garandeert dat je hond 100% teken-vrij blijft!

Close

Unlock The Dog Code met KORTING!
Wil jij ook de hond van je dromen? Gezond, blij en super gehoorzaam? 

Volg NU de FRAMEWORK Online Training  met introductie KORTING voor slechts € 59,95!