About Contact &More NL ENG ONLINE TRAINING Login

How to | EHBO-kit 2.0

Uncategorized Jul 06, 2020

Ook met je hond kan er natuurlijk een ongeluk(je) gebeuren en het is aan te raden een EHBO-kit 2.0 samen te stellen. Er zijn meerdere soorten EHBO-kitjes op de markt met hierin steriel verbandgaas, schaar, pincet, leukoplast, latex handschoenen, tekentang, etc. Maar waar vul ik dit mee aan om de 2.0-versie te krijgen?

  • Bij kleine (bijt-)wondjes die kans hebben om snel te ontsteken, gebruik ik BETADINEZALF, voor alle andere kleine wondjes gebruik ik HONINGZALF. Alle wondjes ontsmet ik met BETADINE-OPLOSSING. Bij oppervlakkige wondjes en gehechte wonden die droog en steriel moeten blijven, gebruik ik altijd ALUMINIUMSPRAY. Dat maakt de wond luchtdoorlatend dicht.
  • Ook heb ik altijd TRAUMEEL PILLEN, dit is een homeopathisch geneesmiddel en heeft ondersteunende werking bij acute maar ook chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat van je hond. Handig om direct te geven als je hond iets verrekt, mank loopt of zich verstapt tijdens de wandeling.
  • ZELFKLEVEND SPORTTAPE (gewoon te koop bij de de Action) is super makkelijk om een poot of voet meer ondersteuning te geven of te gebruik bij verbinden van een wond (eventueel met steriel gaas eronder) of om een oor te fixeren aan de kop bij een wondje aan het oor, etc. Af te scheuren en zelfklevend, super makkelijk!
  • Bij acute diarree of obstipatie geef ik altijd ISOGEL, dit is een poeder dat je door het eten kan doen en heeft direct effect!
  • Handige tip die ik van mijn dierenarts heb gekregen, is om altijd CETIRIZINE tabletjes in huis te hebben. Dit zijn anti-allergiepillen voor mensen maar werken ook perfect als je hond een milde allergische reactie heeft. 1 tablet van 10 mg per 10 kg als richtlijn aanhouden.
  • BACH RESCUE spray of druppels helpt om je hond rustig te houden of te krijgen in moeilijke situaties en kan je ook vooraf aan een stressvolle situatie geven.
  • Als laatste heb ik OTOCLEAN oorreinigingspipetjes in mijn EHBO-kit 2.0 zitten, vooral handig bij hond met lange oren zoals mijn Ridgebacks want met vaak klapperen bij vieze of pijnlijke oren kunnen snel wondjes aan de oorpunten ontstaan.

Ik kan nog wel 10 andere dingen opnoemen die handig zijn om in huis te hebben, maar de belangrijkste heb ik hierboven wel genoemd. Natuurlijk zijn dit huis-tuin-en-keuken-middelen en moet je bij twijfel altijd direct je dierenarts consulteren!

Close

Unlock The Dog Code met KORTING!
Wil jij ook de hond van je dromen? Gezond, blij en super gehoorzaam? 

Volg NU de FRAMEWORK Online Training  met introductie KORTING voor slechts € 59,95!