About Contact &More NL ENG ONLINE TRAINING Login

Blog | Waarom &More ...

Met The Dog Code wil ik mijn kennis en ervaring op het gebied van honden met jullie delen. Niet alleen over hondengedrag en trainingen, maar ook handige, praktische tips op het gebied van gezondheid, voeding, supplementen, verzorging, etc.

Dit wil ik hier in &More als blogs, weetjes & how to's plaatsen. Waarom? Omdat ik denk dat het bundelen en delen van mijn kennis anderen kan helpen, nieuwe inzichten kan bieden en bij kan dragen aan gezonde, gehoorzame, blije honden.

Deze expertise heb ik natuurlijk opgedaan met mijn eigen honden en de honden in mijn nabije omgeving van vrienden en familie. Maar vooral ook binnen Kyno Connect met de honden en eigenaren die bij mij trainen en de roedels in mijn dag- en vakantieopvang. Ik ben van mening dat naast de reguliere diergeneeskunde tegenwoordig steeds meer mooie natuurlijk oplossingen voor handen zijn. Ik ben dan ook groot voorstander van een zo natuurlijk mogelijke aanpak (waar mogelijk) op het gebied van gedrag, voeding en gezondheid.

Kort een paar feitjes over mij. Mijn ouders hebben altijd al honden gehad en 15 jaar geleden kreeg ik mijn eigen hond; Ijaba, een Rhodesian Ridgeback. Rond dezelfde periode ben ik ook gestart als hondentrainer met mijn bedrijf Kyno Connect. Mijn 1e nest Rhodesian Ridgebacks heb ik 2008 gefokt onder de kennelnaam Mafinga Rhodesian Ridgebacks. Uit dit nest heb ik mijn teef Chikumbi gehouden. Daarna heb ik nog 6 nesten gefokt de afgelopen 12 jaar waaruit ik mijn reu Dhunduru gehouden heb en uit mijn laatste nest 2 zusjes Inghinn en Itayi. Helaas zijn Ijaba (13,5 jaar), Chikumbi (10,5 jaar) en Dhunduru (9,5) vorig jaar binnen een half jaar na elkaar overleden, waardoor mijn roedel op dit moment alleen nog bestaat uit Itayi en Inghinn. Gelukkig wordt deze roedel vaak uitgebreid door neef Hunter en halfbroer Cooper – beide door mij gefokt – die bij onze vrienden Hans en Laura wonen.

Met mijn honden ben ik altijd heel actief in de showwereld geweest en heb met meerdere honden vele (Internationale) kampioenstitels behaald. Ook mede hierdoor heb ik veel Internationale contacten in de hondenwereld opgebouwd. 

In 2013 heb ik Kyno Connect uitgebreid met een dag- en vakantieopvang voor honden. Vanaf dat moment heeft mijn kennis over honden, hondengedrag en gedrag in een roedel wederom een enorme boost gekregen. Dag in dag uit de natuurlijke interactie en dynamiek tussen honden in een roedel observeren en managen is de allerbeste leerschool!

Deze afgelopen 15 jaar heb ik alle rassen met alle specifieke (ras-)kenmerken wel gezien, heb ik pups opgevoed, met puberende honden gedeald, zieke honden verzorgd, roedels geobserveerd, probleemgedrag opgelost en veel geleerd over voeding en zowel reguliere als natuurlijke supplementen/medicatie etc. In The Dog Code ga ik al deze knowhow bundelen waarbij blogs en tips een essentieel vormen van mijn online platform.

Heb je vragen over mijn blog, wil je meer weten of zoek je een tip over een bepaald onderwerp? Je kan mij altijd mailen!

Close

Unlock The Dog Code met KORTING!
Wil jij ook de hond van je dromen? Gezond, blij en super gehoorzaam? 

Volg NU de FRAMEWORK Online Training  met introductie KORTING voor slechts € 59,95!